Εκδηλώσεις


14 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του 41ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από τoν κ. Δημήτριο Δημητρίου, με θέμα "Ιατρική στα πλαίσια των Ιεραποστολικών Αποστολών".


18 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του 40ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από τoν π. Νικόλαο Λουδοβίκο.


26 Μαΐου 2013

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του 39ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από τoν π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη.


20 Μαΐου 2012

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του 38ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από την κ. Νατάσα Κεσμέτη, με θέμα "Η απολεσθείσα κοινότητα και η κίνηση προς το Ζωντανό Κέντρο".


22 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του 37ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από τον π. Απόστολο Χατζηδήμου, με θέμα "Γράφοντας με νυστέρι την αγάπη". Πενήντα χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Λουκά, επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, καθηγητού των χειρουργικών λοιμώξεων.


27 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη των εγκαταστάσεων του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής & Δεοντολογίας από αντιπροσωπεία Αγγλικανών Επισκόπων και επί κεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury Rowan Williams και τον αιδεσιμώτατο Canon Bradshaw, εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής του Canterbury στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Ξενάγηση στον χώρο του Κέντρου και ενημέρωσή τους σχετικά με το έργο της Επιτροπής Βιοηθικής.


9 Μαΐου 2010

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του 36ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από τον κ. Θεόδωρο Ζιάκα, με θέμα "Ο σύγχρονος μηδενισμός και οι ανθρωπολογικές του συνέπειες".


11 Μαΐου 2009

Επίσκεψη των εγκαταστάσεων του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής & Δεοντολογίας από αντιπροσωπεία Αγγλικανών Επισκόπων και επί κεφαλής τον Επίσκοπο Λονδίνου Richard John Carew Chartres και τον αιδεσιμώτατο Canon Bradshaw εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής του Canterbury στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Ξενάγηση στο χώρο του Κέντρου και ενημέρωσή τους σχετικά με το έργο της Επιτροπής Βιοηθικής.


10 Μαΐου 2009

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του 35ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, με θέμα "Hospice - Ανακουφιστική φροντίδα".


25 Μαΐου 2008

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από τον κ. Σπ. Λαζάρου, με θέμα "Χριστιανός Ιατρός: Μια εικονική πραγματικότητα".


6 Μαΐου 2007

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από τον π. Βασίλειο Θερμό, με θέμα "Διακονώντας την ψυχοσωματική υγεία σε ένα νοσηρό κόσμο".


14 Μαΐου 2006

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Ομιλία από τον Ιερομ. Χρυσόστομο Τύμπα, με θέμα "Το ψυχικό όργανο στον Μάξιμο Ομολογητή. Επιστημονικές και ανθρωπολογικές προοπτικές". Συζήτηση με γενικότερο θέμα "Η ανθρωπολογία στην Ορθόδοξη πατερική παράδοση".


29 Σεπτεμβρίου 2005

Επίσκεψη ομάδας ρωμαιοκαθολικών ιερέων.


22 Μαΐου 2005

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Τέλεση μνημοσύνου για τους κεκοιμημένους ιατρούς-μέλη. Ομιλία από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, με θέμα "Ορθόδοξη Βιοηθική - Υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων".


13 Μαΐου 2005

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Dr. Samuel Kobia.


7 Οκτωβρίου 2003

Επίσκεψη των εγκαταστάσεων του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής από μέλη του συλλόγου Anglican and Eastern Churches Association συνοδευόμενα από τον Ορθόδοξο επίσκοπο Κάλλιστο Ware και τον Αγγλικανό επίσκοπο Anthony Priddis. Ξενάγηση στο χώρο του Κέντρου και ενημέρωσή τους σχετικά με το έργο της Επιτροπής Βιοηθικής.


25 Μαΐου 2003

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Τέλεση μνημοσύνου για τους κεκοιμημένους ιατρούς-μέλη. Ομιλία από τον κ. Ι. Κορναράκη, καθ. Ποιμαντικής Ψυχολογίας Θεολογικής Σχολής Πανεπ. Αθηνών, με θέμα "Ο ανθρώπινος πόνος και το Σταυροαναστάσιμο μήνυμα".


27 Φεβρουαρίου 2003

Επίσκεψη του βρετανού πρέσβη Sir David Madden και της συζύγου του D. C. A. Madden στο χώρο του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας. Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημέρωση του πρέσβη σχετικά με το έργο της Επιτροπής Βιοηθικής.


11 Φεβρουαρίου 2003

Επίσκεψη των εγκαταστάσεων του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής από αντιπροσωπεία του Βατικανού υπό τον καρδινάλιο Walter Kasper και συνοδευόμενη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αχαΐας κ. Αθανάσιο. Ενημέρωση της αντιπροσωπείας για το έργο της Επιτροπής Βιοηθικής, τις δραστηριότητές της, τον προγραμματισμό και την προοπτική της.


30 Οκτωβρίου 2002

Βράβευση του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας με το Princess Marina Memorial Fund Award που απονέμεται ετησίως από το Anglo-Hellenic League. Η απονομή έγινε από τον βρετανό πρέσβη Sir David Madden σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του.


26 Μαΐου 2002

Συγκέντρωση των μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την ευκαιρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Τέλεση μνημοσύνου για τους κεκοιμημένους ιατρούς-μέλη. Ομιλία από τον π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο με θέμα "΄Αγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας, Χειρουργός-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Ιατρικής"


22 Μαρτίου 2002

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Dr. Konrad Raiser.


17 Σεπτεμβρίου 2001

Συνάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής Βιοηθικής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.


7 Νοεμβρίου 2001

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου συνοδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου.


14 Μαρτίου 2001

Επίσκεψη ομάδας Ρώσων Ορθόδοξων Βουλευτών συνοδεία του βουλευτού Στυλιανού Παπαθεμελή.


8 Μαρτίου 2001

Εγκαίνια του νέου κτιρίου του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και βιβλιοπαρουσίαση του τόμου "Εκκλησία και Μεταμοσχεύσεις", έκδοση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επιτροπή επί της Βιοηθικής. Παρευρέθησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος και ο Υπουργός Υγείας κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.


16 Δεκεμβρίου 1998

Έναρξη εργασιών της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αγιασμός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο, παρουσίαση μελών, ανακοίνωση κτιριακής επέκτασης του Κέντρου Βιοηθικής.